VIPots installatie tips

Vintage Guitar Trader is de officiele reseller van de VIPots in Nederland.

Binnenkort vind je de verschillende types VIPots gitaar potmeters in de online store .

“The most accurate 50s Centralab replica potentiometers on the market”

VIPots installatie tips

Onze leverancier Vintage Inspired Pickups checked iedere VIPot voordat het wordt ingepakt en verstuurd. Over het algemeen blijkt, dat als er een melding van een defect van een nieuwe VIPot binnenkomt, blijkt het altijd te gaan om een foutieve installatie van het product.

De meest voorkomende fout die wordt gemaakt, en wat letterlijk de meest makkelijke manier blijkt om een pot kapot te maken, is door oververhitting. Het VIP logo op de achterkant is niet alleen voor de sier, het is ook bedoeld om het solderen makkelijker te maken en zo de kans op oververhitting te beperken.

Gebruik altijd een soldeerbout van 40W of meer en een geschikte D-serie soldeerpunt (lijkt een beetje op een beitel) Draai ALTIJD de pot naar 0 voordat je begint met solderen!

Mocht je geen (of weinig) ervaring hebben met solderen, dan raden we je zeer aan om de hulp in te schakelen van een expert op gebied van onderhoud of reparatie van gitaren om jouw nieuwe VIPots voor je te installeren.  De garantie van de VIPots komt te vervallen zodra ze gesoldeerd zijn. Dus bij twijfel, laat iemand met ervaring jouw VIPots voor je installeren!

Een andere manier om jouw nieuwe VIPots te beschadigen tijdens installatie is door het te strak aandraaien van de moer. Als de 4 kleine tabs die het kleine metalen plaatje met de as, track, etc. op z’n plaats houden, de kracht op de as niet meer aankunnen, dan zal het plaatje verbuigen en zal het geheel loskomen. Het is makkelijk op te lossen; trek de tabs een beetje terug zodat je het plaatje terug kan zetten in het midden. Vervolgens duw je de tabs weer op hun plaats met een tangetje, zodat ze de as weer op de juiste plek vasthouden.

VIPots installatie tips

VIPots

“The most accurate 50s Centralab replica potentiometers on the market”

Vintage Guitar Trader is de officiele reseller van de VIPots in Nederland. 

 

www.vintageinspiredpickups.com