VIPots gitaar potmeters

Vintage Guitar Trader is de officiele reseller van de VIPots in Nederland.

Binnenkort vind je de verschillende types VIPots gitaar potmeters in de online store .

“The most accurate 50s Centralab replica potentiometers on the market”

The magic of the “old” tone

De magie van de “vintage” toon zit niet alleen verborgen in de fantastische elementen uit de jaren 50 en 60, de overige elektronische componenten op de gitaar zijn net zo belangrijk! Vooral de toon en volume potmeters die in de gouden eeuw van het gitaarbouwen werden gebruikt hebben een behoorlijke impact op het geluid van de gitaar.

Eind jaren 50 gebruikte Gibson (en anderen) bij voorkeur een potentiometer van de Amerikaanse fabrikant Centralab. De audio-taper van deze vintage potmeters zijn synoniem geworden met de perfecte taper. Geen wonder dat mensen veel geld betalen voor een enkele originele vintage potmeter.

VIPots Vintage Guitar Trader

Finding the tone!

Het was frustrerend dat de audio taper van de momenteel beschikbare potmeters niet in de buurt kwam van de oude audio taper. Daarom ging Vintage Inspired Pickups (VIP) van deur tot deur en vroegen ze de potmeter fabrikanten of ze interesse hadden om samen te werken met VIP om een echte Centralab-replica potmeter te maken. En terwijl de meesten begonnen te lachen of zelfs nooit reageerden, waren Clement en de jongens van Bourns enthousiast om mee te doen en een project te starten dat meer dan een jaar zou duren en veel werk vergen. Zij kochten en testen verschillende NOS Centralab potmeters uit de jaren 50 en maakten een uitgebreide analyse van hun audio taper, draaiweerstand, enz.

Vintage Gibson Les Paul

Audio Taper

Eindelijk zijn ze er! De VIPots gitaar potmeters zijn exacte functionele kopieën van de oude Centralab potmeters. Met dezelfde audio-taper, draaiweerstand en US-spline split-as voor een directe vervanging. 550k Ohm met 15% tolerantie, wat ze binnen het bereik van alle geteste NOS potmeters positioneert.

Vintage Fender pots

NIEUW: we bieden nu ook de 280k VIPots aan als vervanging van potmeters die worden gebruikt in Fender gitaren uit de jaren 50 en 60. Ze hebben een licht gewijzigde taper in vergelijking met de 550k VIPots.  De optimale taper is gevonden na het testen van meerdere potmeters afkomstig van vintage Fender gitaren.

Fender Stratocaster VGT-0371

Joey Landreth Talks Guitars, Current Tones & Pedalboard

Joey Landreth vertelt (rond 22:30) in ‘that Pedal Show’ hoe VIPots het geluid van zijn gitaar veranderde.

VIPots

“The most accurate 50s Centralab replica potentiometers on the market”

Vintage Guitar Trader is de officiele reseller van de VIPots in Nederland. 

 

www.vintageinspiredpickups.com