SquarePlug pedalboard connector

“the smallest solder type 1/4” connector created to date”

Vintage Guitar Trader is de officiele reseller van de SquarePlug pedalboard connector in Nederland.

Binnenkort vind je de verschillende types SquarePlug in de online store .

SquarePlug SP400

SquarePlug SP400 (SP500) is wat wij vinden dat de 1/4 ‘pancake-type’ connector die Switchcraft ongeveer 50 jaar geleden introduceerde onder de aanduiding 228, er vandaag uit zou moeten zien. Gezien de trend om compacte en flexibele pedalboards te ontwerpen was een kleinere en meer functionele versie van de Switchcraft 228 nodig.

KMMK Solution ging de uitdaging aan om de S228 to in elk detail opnieuw te ontwerpen en bedacht de kleinste tot nu toe gemaakte type 1/4” right angle connector. SP400 (SP500) is niet alleen dunner dan zijn tegenhangers, zowel gesoldeerd als soldeerloos, maar is ook smaller en korter. Hierdoor is het dé connector op de markt is die werkt op het professionele pedalboard met effect pedalen en switches op een kleine jack afstand.

SquarePlug SP400

Grootte vergelijking tussen verschillende gesoldeerde en soldeerloze connectoren: (van links naar rechts) George L’s, Switchcraft 228, Free the tone, G&H, Lava en SquarePlug SP400

SquarePlug SPS4

SquarePlug SPS4 (SPS5) is de kleinste gesoldeerde 1/4 ″ rechte connector met trekontlasting gecreëerd tot nu toe! SPS4 (SPS5) is ontworpen met hetzelfde idee in gedachten als voor de SP400 (500) serie, dat wil zeggen, de kleinste, maar toch full-featured straight 1/4″ jack. Een kabelklem oplossing met twee schroeven onderscheidt de SPS4 (SPS5) van zijn tegenhangers, omdat het een veel effectievere trekontlasting oplevert in vergelijking met wat de traditionele kabelklem wijze biedt. Deze schroeven, indien vervangen door een set optionele geanodiseerde gekleurde schroeven, bieden een uniek en innovatief middel om audiokabels te traceren/identificeren, of ze nu worden afgesloten op de SP400 / 500’s, SPS4 / 5’s of beide.

SquarePlug

Voorbeeld van een low profile patchkabel met een SPS4BK en een SP400BK.

SquarePlug

“the smallest solder type 1/4” connector created to date”

 

http://kmmk.solutions/